Stichting OOI en het nieuwe normaal

0
1

Na een gedwongen tijdelijke sluiting in verband met het coronavirus is Stichting OOI weer open en langzaam op zoek naar ‘het nieuwe normaal’. Volgens directeur Hylke Warners zijn er in theorie en praktijk inmiddels weer voldoende mogelijkheden om de scholing, met inachtneming van de corona-afspraken, te hervatten. Zaken die tijdens de gedwongen sluiting zijn stilgelegd, worden nu weer opgepakt, maar Stichting OOI kijkt ook weer voorzichtig vooruit.

Herstart cursussen

“Allereerst is het belangrijk dat we weer zijn gestart met onze opleidingen, zij het dat we daarvoor wel praktische aanpassingen hebben moeten doen en goede afspraken hebben moeten maken. De gezondheid van onze cursisten, opdrachtgevers en onszelf staat immers voorop. In ieder geval gaan we weer van start met onze basistrainingen, de Armaflex-cursussen, de cursus Opmeten Kort en de gespecialiseerde cursussen van opdrachtgevers. Via onze website, de OOI-pagina op LinkedIn en via onze nieuwsbrief zullen we ondernemers en cursisten daarvan op de hoogte houden.”

Op bezoek bij ondernemers

In maart jl. had Stichting OOI de start gepland van een project waarin zij bedrijven gaan bezoeken om ondernemers voor te lichten en met hen te sparren over ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers te praten. Warners: “Dat gaan we in het komende najaar volop oppakken. Het is dan de bedoeling dat we zo veel mogelijk bedrijven gaan bezoeken om over brede ontwikkeling te praten. Daarbij is het niet het doel om adviezen aan ondernemers te geven, maar vooral om met hen mee te denken en te sparren over waar zij met hun bedrijf naartoe willen en welke rol persoonlijke ontwikkeling van medewerkers daarbij kan spelen.”

Volgens Warners zijn dergelijke gesprekken ook nuttig voor Stichting OOI. “Rekening houdend met de ontwikkelingen in de branche stellen gesprekken en sparringsessies óns weer in staat om vooruit te kijken als het gaat om cursusontwikkeling. Daarbij kun je tevens kijken naar welke kant het straks opgaat in de branche. Die wederkerigheid zorgt ervoor dat we door de sector worden ‘gevoed’, zodat we straks nauwkeuriger kunnen inspelen op de behoeften  van de bedrijven.”

Warners benadrukt dat ondernemers, die nu al behoefte hebben aan een individueel gesprek, niet tot het najaar hoeven te wachten. U kunt daarvoor nu al bellen of mailen met Stichting OOI: 0181-659555 / info@ooi.nl 

Innovatie op lesgebied

Stichting OOI merkt dat, mede door de beperkingen van de coronacrisis, leren op afstand steeds belangrijker wordt. Warners tekent daarbij wel aan dat de fysieke component blijft. “Al voor de crisis uitbrak zijn we gestart met een project om ons aanbod te vernieuwen en waar mogelijk digitaal aan te bieden. We hebben toen al ontdekt dat praktijklessen niet volledig te vervangen zijn door e-learning. Daarbij moeten we ook aansluiten bij de manier waarop medewerkers in de sector graag leren. We streven dan ook naar blijvende betere combinaties van theorie en praktijk. Zo denken we nu na over het anders ontvangen van leerlingen, zonder dat de voortgang in het leren daaronder lijdt. Daarbij kun je onder andere denken aan meer online-voorbereidingsmogelijkheden”

Informeren buiten de lesomgeving

De beurs Industrial Heat & Power in Den Bosch vindt vooralsnog plaats van 6 tot 8 oktober aanstaande. De European Insulation Championships, die daar dit jaar zouden worden gehouden, zijn echter doorgeschoven naar volgend jaar. Stichting OOI zal, samen met VIB, op de beurs aanwezig zijn. Warners: “We zullen dan onder meer aan de slag gaan met de nieuwe ISSO 64-norm voor kwaliteit in bouw en isolatie. Voor diverse doelgroepen, zoals isolatie- en installatieondernemers, komen we met presentaties en demonstraties, aan de hand waarvan we hen uitleggen wat de norm inhoudt en hoe je daar in de praktijk voordeel mee kunt behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in