Passieve brandbeveiliging cruciaal element

0
2

Op het gebied van passieve brandpreventie, is de in Oss gevestigde groothandel Fire Proof BV de enige gespecialiseerde groothandel op dit gebied. “Als groothandel proberen we meer bewustzijn te creëren in de markt”, zegt directeur Guido Mol. “Niet alleen door producten en oplossingen te bieden, maar vooral ook door als kennispartner te fungeren en de sector de juiste handvatten te bieden. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen, willen we het thema brandpreventie hoger op de agenda krijgen”, aldus Mol. 

Assortiment 

Fire Proof beschikt over een breed assortiment brandwerende producten. Van onbrandbaar plaatmateriaal, brandwerende afdichtingsproducten, coatings/kitten, brand- en vlinderkleppen, brandwerende roosters, technische isolatie, brandmanchetten enz. Kortom een compleet assortiment producten die allemaal getest zijn en voldoen aan de Europese normeringen. “Als totaalleverancier kunnen wij alle vragen over passieve brandpreventie beantwoorden en daarbij niet alleen de oplossing bieden, maar ook hoe het toegepast moet worden. Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit brandwerende applicatie- en isolatiebedrijven met een brandwerende tak en installateurs die actief zijn in de utiliteitsbouw en renovatieprojecten. Een klantengroep die ons ook regelmatig voorziet van feedback ten aanzien van de toepassingen van onze producten in de praktijk. Waar wij weer in samenwerking met onze fabrikanten op kunnen anticiperen met aanpassingen en/of nieuwe ontwikkelingen. We zijn continu op zoek naar nieuwe innovatieve brandpreventieve materialen om ons assortiment te versterken.”  Als voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling noemt Mol de samenwerking van Fire Proof met de fabrikant van de onbrandbare gipsplaat A1 Corex, dat heeft geleidt tot een geheel nieuw product voor de Nederlandse markt. Het is een glasvezel versterkte onbrandbare gipsplaat die hoofdzakelijk wordt toegepast voor het bekleden van stalen hoofddraagconstructies, maar daarnaast ook geschikt is voor wanden, plafonds, vlamschermen en schachtwanden die vanaf 1-zijde worden voorzien van onbrandbare beplating. Een ander voorbeeld is de samenwerking met Mulcol Fire protection, een producent in innovatieve brandwerende doorvoeringsproducten. “Naast de innovatieve en pragmatisch geteste oplossingen denken wij mee in de nieuwe oplossingen die getest zouden kunnen worden. Deze informatie halen wij weg bij onze klanten en delen met onze fabrikanten zoals Mulcol. Een groot aantal producten van Mulcol zijn BIM-ready en kunnen via de website van Mulcol  uit de BIM bibliotheek worden gedownload. “Ook dat is weer een extra trigger om brandpreventie hoger op de agenda te krijgen. Door al in het voortraject over passieve brandpreventie na te denken, kan tijdig de juiste keuze worden gemaakt.” Daarnaast verkopen we nog vele andere producten. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website: www.fireproof.nl die de mogelijkheid biedt om 24/7 producten te bestellen.

Kenniscentrum

Volgens Guido Mol profileert Fire Proof zich naast de verkoop van producten steeds meer als kenniscentrum. “We worden voortdurend gevraagd om technisch advies te geven over specifieke situaties, waarbij we al dan niet maatwerk oplossingen aandragen om tot een goede brandveilige oplossing te komen. En die kennis delen we graag. Zo hebben wij verschillende tools beschikbaar in app vorm of op de desktop. Deze zijn beschikbaar via onze website om ervoor te zorgen dat onze brandwerende producten op de juiste wijze worden toegepast zoals deze door de fabrikant zijn getest. Een goed voorbeeld is “de Multiselector” die beschikbaar wordt gesteld door Mulcol. Het is een applicatie die het zoeken naar de juiste brandwerende producten en oplossingen vereenvoudigt. Waarbij de gebruiker kan zoeken op basis van de constructie of op basis van het product en vervolgens stap voor stap door het menu wordt geleidt en uiteindelijk bij de juiste oplossing terecht komt. Voor de A1 Corex onbrandbare gipsplaat en staalcoating zijn soortgelijke apps, selectors en calculatie modellen beschikbaar. Deze zijn via onze website onder “Tools” beschikbaar en zijn uitermate geschikt voor het bepalen van de juiste productkeuze en hoeveelheden in de offerte fase. Daarnaast biedt het tevens de mogelijkheid om handleidingen te downloaden voor het montage proces. Van verschillende producten zoals bij Multicollor Slim (brandwerende manchet op rol) of montage spelregels van de A1 Corex onbrandbare gipsplaat staan zelfs montage video’s op You Tube die de montage nog beter verduidelijkt.” 

Trainingen

Naast het leveren van producten biedt Fire Proof ondersteuning aan hun klanten in de vorm van een demonstratie van het product ter plekke of een praktijktraining op het gebied van bijvoorbeeld brandwerende doorvoeringen of het bekleden van een staalconstructie. “In Oss hebben we een eigen opleidingscentrum waar opleidingen op het gebied van passieve brandveiligheid gevolgd kunnen volgen. Tijdens deze opleidingen wordt dieper ingegaan op regelgeving, geteste oplossingen en hoe je verschillende producten moet verwerken. Daarnaast geven we ook trainingen op locatie die altijd zijn afgestemd op de behoefte van de klant. Dat kan gaan om een training specifiek voor monteurs, maar ook trainingen voor de projectleiders, engineers en adviseurs van een bedrijf. Ook gaan we regelmatig in deze trainingen op de laatste trends en ontwikkelingen die op dat moment in de markt spelen. Vanwege het coronavirus is het opleidingscentrum momenteel gesloten en zijn we overgeschakeld naar webinars. In de afgelopen weken hebben we er een aantal gegeven over o.a. brandwerend plaatmateriaal, doorvoeringen, wet- en regelgevingen enz. Op deze manier willen we ons hele productfolio belichten. Gezien de belangstelling niet alleen van gebruikers, maar ook de brandweer, gemeenten en adviesbureaus, gaan we er zeker meer door. Kijk op onze website wanneer de volgende webinars worden gegeven. Ook kunnen gebruikers op onze website onder het kopje kenniscentrum, kennis gerelateerde documenten en productomschrijvingen downloaden.”

Op maat geleverde materialen

Fire Proof beschikt over een eigen bewerkingscentrum en zaagafdeling met een volledig geautomatiseerde opdeelzaag. die brandwerende plaatmaterialen op maat kan zagen en aflevert ter plekke op het bouwproject binnen drie werkdagen. Een service waar volgens Mol steeds meer gebruik van wordt gemaakt en ons one stop shopping concept van advisering tot levering onderstreept. “Door de toenemende eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden, is het zagen van stofachtig plaatmaterialen zoals calciumsilicaat platen op de bouwplaats en werkplaats niet meer van deze tijd. Binnen afzienbare tijd zit de hele omgeving onder het stof. Door onze geavanceerde opdeelzaag in combinatie met onze afzuiginstallatie kunnen wij dit probleem op een verantwoorde wijze wegnemen. Wij streven ernaar om de zaagorders binnen 3 werkdagen nadat wij deze hebben ontvangen, op de aangegeven locatie te leveren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in