Op pad met: Marcel Jagers Technisch Isolatiebedrijf M. Jagers B.V.

0
1
Op pad met: Marcel Jagers Technisch Isolatiebedrijf M. Jagers B.V.
Het bedrijf met 11 vaste medewerkers is landelijk actief

Het in Rosmalen gevestigde isolatiebedrijf bestaat dit jaar 25 jaar en is specialist op het gebied van thermische en akoestische isolatie. Eigenaar is Marcel Jagers die het bedrijf in 1998 is begonnen. De kneepjes van het vak leerde hij bij Van den Hanenberg Isolatie waar hij 17 jaar heeft gewerkt als isoleerder. Daarna heeft hij nog een half jaar gewerkt als meewerkend voorman bij Hoek Zuid-Nederland die een filiaal hadden geopend hier in Brabant dat hij mee heeft helpen opbouwen. Door cultuurverschillen is hij voor zichzelf begonnen. Volgens Marcel zijn Brabanders toch anders dan Amsterdammers.

Nu 25 jaar later is Technisch Isolatiebedrijf M. Jagers een bloeiend bedrijf met elf vaste medewerkers. Daarnaast wordt nog samengewerkt met een aantal onderaannemers. “In totaal hebben we zo’n dertig man operationeel. De opdrachten zijn door het hele land. Behalve in het noorden van het land. Als we daar een opdracht hebben dan schakelen we Stiso Isolatiewerken in. Andersom als zij een opdracht in het zuiden hebben dan besteden ze het aan ons uit. Op deze manier gunnen we elkaar af en toe wat. En het hoeft elkaar ook niet te bijten. Voor de klanten maakt het verder niet uit: die krijgen hun isolatie zoals ze gewend zijn.” vertelt Jagers.

Klantenkring

Het bedrijf is vooral actief in de utiliteitsbouw zoals kantoorgebouwen, woningbouw, zorgcentra en scholen. In de 25 jaar dat het bedrijf bestaat, heeft het een grote klantenkring opgebouwd die voornamelijk bestaat uit installatiebedrijven. “Hiermee hebben we een goede band opgebouwd die erg tevreden over ons zijn mede door onze ervaring en kwaliteit van de uitvoering.” vertelt Marcel trots. “Momenteel werken ze met zo’n 20 tot 30 installatiebedrijven samen waaronder een aantal grote installatiebedrijven. Samen met hen hebben we een vaste werkwijze ontwikkeld. Meestal krijgen we een bestek aangeleverd met de specificaties. Waar zij zich aan moeten houden. Voor de materialen werken we met één vaste groothandel van isolatiematerialen. Welke ons dagelijks voorziet van isolatiematerialen, zowel voor de voorraden in het magazijn als op locatie. Deze concrete afspraken zijn ons meer waard dan elke dag met groothandels onderhandelen over de laatste tiende procent korting de je hiermee nog kunt halen”, aldus Jagers.

Duurzame installaties

Daarnaast heeft het bedrijf een nauwe samenwerking met Dubotechniek in Zaltbommel, een installatiebedrijf gespecialiseerd in duurzame installaties.” Zij hebben een ‘Skid’ ontwikkeld. Dit is een systeem waarin een warmtepomp, boiler en leidingen in een frame zijn geplaatst. Vanaf de eerste dag zijn wij daarbij betrokken geweest. Deze worden bij Dubotechniek in een prefabhal vervaardigd waarna wij de isolatie voor onze rekening neemt. Vervolgens gaat deze skid naar de bouw en hoeven wij daar alleen nog maar de aansluitstukken te isoleren.” Wat Marcel betreft is dit voor hen ideaal: “Ik heb zelf lang genoeg op de bouw gewerkt en als isolatiebedrijf hadden we altijd te maken met tijdsdruk. Het isoleren moest vaak gebeuren in de week dat het gebouw moest worden opgeleverd. Vaak was de installateur nog niet klaar waardoor we vaak in de late uurtjes nog stonden te isoleren. Een situatie die vandaag de dag nog nauwelijks veranderd is. Wat ons betreft heeft Prefab de toekomst.”

Technisch Isolatiebedrijf M. Jagers B.V. bestond afgelopen augustus 25 jaar wat op een Brabantse wijze werd gevierd met hun medewerkers en klanten

Succesvol door samenwerking!

Voor Dubotechniek isoleert het bedrijf de leidingen in de Skid
Voor Dubotechniek isoleert het bedrijf de leidingen in de Skid

Plan van aanpak 

“Van elk project dat we uitvoeren, wordt een gecalculeerd plan van aanpak gemaakt. Waarin ook de uren zijn meegenomen. Dit gebeurt in samenspraak met de planning van de installateur. Afhankelijk van de omvang van het project, worden meerdere dagen ingepland. Bij de planning wordt er ook rekening gehouden met de reistijd. Daar proberen we zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Projecten in de Randstad besteden we meestal dan ook uit aan onze onderaannemers uit de regio die ook vanuit het magazijn van Jagers in Rosmalen worden bevoorraad. De eind- en kwaliteitscontrole doen we hier wel zelf en dit gebeurt door de projectleiders. “Gelukkig beschikken we over vakkundige en gekwalificeerde isoleerders die we zelf opleiden. In al die jaren dat ik op de bouw heb gewerkt, heb ik de meeste van onze werknemers zelf opgeleid. We hebben in de werkplaats een opstelling gemaakt waar we onze monteurs ter plekke bijschaven. Nieuwe medewerkers krijgen hier eerst een basisopleiding voordat ze de bouw opgaan. In sommige gevallen sturen we iemand naar ‘Stichting OOI’. Het vervaardigen van het plaatwerk besteedden we uit. Van tevoren meten we het in en bestellen we het dan bij de leverancier. Daarna brengen we het plaatwerk zelf op locatie aan. Degene die het inmeet, heeft ook op de plaatwerkerij gewerkt en weet wat de bedoeling is. Uiteindelijk leer je het vak in de praktijk. Zo heeft hij het zelf ook ooit geleerd,” meent Marcel.

Hier zijn de leidingen geisoleerd met minerale wol en afgewerkt met isogenepak
Hier zijn de leidingen geisoleerd met minerale wol en afgewerkt met isogenepak

Marcel en zijn opvolger Erik zien Prefab als de toekomst

Toekomst

Omdat Marcel het werken wil gaan afbouwen en al lange tijd met zijn gezondheid sukkelt, heeft hij naar een opvolger gezocht voor zijn bedrijf. Hij heeft de vraag aan zijn zoon en dochter gesteld om het bedrijf over te nemen, maar die zagen hem altijd honderd uur per week werken. Waardoor zij al snel de conclusie hadden getrokken dat ze het bedrijf niet wilde overnemen. Marcel wilde een opvolger die bij zijn bedrijf zou passen en goed voor zijn personeel zal zijn. Hij wilde namelijk het bedrijf laten voortbestaan en niet verkopen aan een ander isolatiebedrijf of een grote investeerder. In deze zoektocht kwam hij uit bij Erik Kivits die hij kende vanuit zijn functie als projectleider bij Dubotechniek. Marcel heeft hem gevraagd of hij het bedrijf te zijner tijd wil overnemen. Met zijn lange ervaring in de installatiebranche leek Marcel hem de ideale opvolger.

Voor Dubotechniek isoleert het bedrijf de leidingen in de Skid
Voor Dubotechniek isoleert het bedrijf de leidingen in de Skid

Marcel sluit af met: “Samen hebben we toen een toekomstplan dat tien jaar bestrijkt waarin Erik geleidelijk het bedrijf zal overnemen. Inmiddels heeft Erik al een aantal zaken op zich genomen zoals de operationele zaken en de administratie. Zelf beperk ik me tot de interne zaken en het bezoeken van klanten. Ik moet zeggen dat de samenwerking met Erik perfect is. We vullen elkaar goed aan. Veel wil Erik niet veranderen aan onze bedrijfscultuur en wil op dezelfde voet verder gaan. Hij is vier jaar geleden al begonnen met een aantal zaken te verbeteren en te optimaliseren, zodat we met het hele bedrijf klaar zijn voor de toekomst. Gezien het feit dat er altijd beweging in de branche is, zal het altijd nodig zijn om te blijven bijsturen. Zelf had ik verwacht dat het loslaten van het bedrijf, waar je 25 jaar ziel en zaligheid in hebt gestoken, het grootste probleem zijn. Als ik zie hoe het nu gaat, heb ik er alle vertrouwen in. Wat mij een hoop rust geeft en ik weer met andere leuke dingen bezig kan zijn.” 

Tekst Loet van Bergen Foto’s: Issolatiebedrijf M.Jagers BV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in