Kennis en noviteiten centraal

0
1

Op het Isolatieplein, onderdeel van Industrial Heating beurs dat op 11, 12 en 13 oktober plaatsvindt in de Brabant Hallen in Den Bosch, presenteren een 15-tal bedrijven de nieuwste materialen, machines en software.

Wat innovaties betreft zijn er binnen de isolatiebranche in de afgelopen jaren verschillende tools op de markt gekomen die de productiviteit verhogen en de efficiency verbeteren en uiteindelijk dus zorgen dat je als bedrijf winstgevend blijft met tevreden opdrachtgevers. Automatisering in de isolatiebranche blijkt een groeiend fenomeen. Door automatisering kunnen isolatiebedrijven hun productiviteit en efficiëntie verbeteren, en de kwaliteit van hun werk verhogen. Dit kan leiden tot lagere kosten, kortere doorlooptijden en hogere klanttevredenheid. Een van de meest innovatieveontwikkelingen in deze context is Building Information Modelling (BIM). BIM heeft niet alleen de manier waarop projecten worden ontworpen, beheerd en uitgevoerd veranderd, maar heeft ook de potentie om de isolatiesector te transformeren.

BIM Factory

Zo heeft Knauf Insulation BIM Factory ontwikkeld waarmee zelfs niet-BIM-professionals eenvoudig en gericht BIM-modellen kunnen configureren en deze vervolgens beschikbaar stellen aan de specialisten. Deze innovatieve oplossing helpt om het ontwerp- en installatieproces van technische isolatiesystemen te stroomlijnen en te verbeteren. Door gebruik te maken van digitale hulpmiddelen en 3D-modellen biedt de BIM Factory for TS Tool verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit bij technische isolatieprojecten. Het biedt ingenieurs, architecten en bouwprofessionals een uitgebreid en intuïtief platform om de planning en implementatie van technische isolatiesystemen te optimaliseren. Stand 2.B038

MABI AG IsoPlaner

Ook Mabi slaat de weg in naar verdere automatisering van hun machines en software. Op de beurs tijdens Industrial Heat & Power op 10.-12.2023 oktober kunnen bezoekers aan de stand de vele toepassingen live ervaren, zoals de nieuwe MABI IsoPlaner die de sprong maakt van papier naar het digitale tijdperk. Voor de landmeter verandert er praktisch niets. Want tijdens de ontwikkeling van de nieuwe MABI IsoPlaner is consequent aandacht besteed aan de vertrouwde omgeving van de landmeter. Duidelijke symbolen zoals de markering van de naadpositie zijn duidelijke aanwijzingen voor de eenvoudige bediening en de typische MABI-gebruiksvriendelijkheid. Ook Mabi heeft BIM omarmt en staat in nauw contact met onderzoeksinstituten en universiteiten om ook in de toekomst voorop te blijven lopen met BIM. Onze experts staan u graag persoonlijk te woord en laten u zien waarom MABI uw allround partner is voor de isolatiemachine technologie van de toekomst. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in Den Bosch! Hal 02 / Stand B022.

Materialen

Groothandels en leveranciers van isolatiemateriaal zijn volop aanwezig op het Isolatieplein zoals HANKO, Knauf Insulation, INSPRO, Aspen Aerogel, Goebel Groep, Mascoat, Saint-Gobain Technical Insulation, Schwartmanns Maschinenbau GmbH, SIG Technische Isolatiespecialist BV en Tacke + Lindemann GmbH en JÖRG die niet alleen een breed scala aan isolatiematerialen en machines bieden, maar fungeren ook als bronnen van technische expertise, prijsonderhandelingen en logistieke ondersteuning. Voor het eerst is het Duitse bedrijf Tacke+ Lindemann vertegenwoordigd. Zij bieden een breed assortiment aluminium, roestvrijstalen en stalen platen. Deze materialen worden geleverd als coils, vlakke platen en profielplaten voor gebruik in industriële isolatie en dak- en gevelbouw. Met een voorraad van meer dan 3000 ton en de verwerkingsmogelijkheden van het eigen metaalservicecentrum kunnen ze een snelle en ongecompliceerde levering van uw project garanderen. Naast de metalen platen biedt het bedrijf ook de juiste isolerende accessoires, zoals schroeven, dopsloten, exentersloten, klinknagels of gereedschappen. Dankzij onze centrale ligging in Dortmund kunnen we flexibele en snelle levering in heel Europa garanderen.

Tacke + Lindemann GmbH Hal- en standnummer: 2.A017

Innovatie in leidingisolatie

Een van de opvallendste innovatieve ontwikkelingen in leidingisolatie is het gebruik van aerogels. Deze ultralichte materialen met een lage thermische geleidbaarheid bieden uitstekende isolatieprestaties zonder de dikte van de isolatie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor kunnen leidingen in krappe ruimtes worden geïsoleerd terwijl de efficiëntie wordt gemaximaliseerd. Aerogels worden ook vaak gecombineerd met andere materialen om prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld, aerogel-composieten met siliciumdioxide kunnen worden gebruikt om hittebestendige isolatiesystemen te creëren die geschikt zijn voor hoge-temperatuurtoepassingen in de industrie. Een andere innovatieve oplossing is vacuümisolatie dat gebruik maakt van vacuümtechnologie om warmteoverdracht te minimaliseren. Dit resulteert in extreem dunne isolatiematerialen met hoge isolerende eigenschappen en met name worden toegepast in isoleren van transportleidingen met waterstof. Dergelijke isolatiesystemen zijn ideaal voor industriële toepassingen waar ruimte beperkt is en energieverlies tot een minimum moet worden beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in