Isolatie Update

0
1

Op deze nieuwspagina berichten wij u over zaken, die het redactieteam gespot heeft. Uiteraard kunt u zelf ook zaken aankaarten door persberichten, nieuws, trends, opmerkelijke zaken aan ons te sturen. Ook worden nieuwsfeiten geplaatst op de Facebook pagina en het LinkedIn en Instagram account van isolatie4all. U kunt deze informatie richten aan redactie@isolatie4all.nl

Het snijden van EPS isolatieplaten levert vaak een rommelige situatie op tijdens de werkzaamheden Probouwteam.nl levert EPS isolatiesnijders waarmee dit wordt voorkomen.

We passen steeds dikkere EPS isolatieplaten toe op het dak en op andere plaatsen tijdens de bouw van een pand.  Een EPS plaat van 400 mm dikte is inmiddels geen uitzondering meer. Platen van deze dikte kun je niet meer met een mes snijden, daarom worden deze vaak met een grove kartelzaag of zelfs met een kettingzaag op maat gemaakt. 

Het gevolg: wolken van EPS korrels waaien over de bouw, de uitvoerder en de omgeving doen hun beklag. Hier is inmiddels een goede oplossing voor bedacht: de EPS snijders van Probouwteam.nl. Met een snijdiepte van 450 mm snijden onze Alucutter Profi 450 en Styrobow lll 450 moeiteloos door de EPS platen.  Dit zonder die vervelende piepschuimkorrels die over de hele bouwplaats worden verspreid. Dit zorgt tevens voor een efficiënt materiaalgebruik en een minimum aan afval. Beide snijders zijn leverbaar met netstroom of op accu.

Meer informatie www.probouwteam.nl

Asbipro samenwerking Rentacs Holding bv

De Asbipro Groep heeft een belang genomen in Rentacs holding bv. Dit jonge dynamische bedrijf is actief in water en ruimte desinfectie, met gepatenteerde machines bestrijd Rentacs international bv oa legionella bacteriën en nu ook Covid-19 virus met het zogenaamde “dry misting “ systeem. Rentacs is voornamelijk actief in de BeNeLux en met de internationale contacten van de Asbipro groep nu ook in de Verenigde Arabische Emiraten en Australië.

Voor meer informatie: www.asbipro.nl

Welkom Renate van Maaren bij NCTI

Renate van Maaren is sinds 4 mei de nieuwe General Manager van het NCTI , het onafhankelijke kennis- en adviescentrum voor technische isolatie. Er staat Renate een mooie uitdaging te wachten. Het NCTI is namelijk in beweging. Zo zal het aanbod van opleidingen zal in 2020/21 uitgebreid worden en zal er meer informatie komen richting de sector over diensten, zoals:

  • onafhankelijke inspecties en advies
  • marktonderzoek
  • kennisdatabankfunctie.

Renate is ruim 10 jaar actief geweest als Industrie Manager actief geweest bij de Insulcon Groep. Renate geeft aan, dat de destijds opgedane kennis over materialen en isolatiesystemen  nu goed van pas komt bij het kenniscentrum.  Zij is tevens al 10 jaar actief als raadslid in de gemeente Gorinchem. 

Meer informatie mail vanmaaren@ncti.nl

Nieuw bij MABI – MABI 16-SZ 70 Rohrjet

Kleinste buisdiameter 70 mm

De nieuwe en voor patent aangemelde Wals- en Rondvoormachine kan kokers vanaf 70 mm diameter walsen en voren. Daarbij blijft de koker absoluut rond, de dwars voor blijft recht en sluit mooi. Tot voor kort konden alleen kokers vanaf 80mm gemaakt worden.

Ideale toevoeging: MABI 16-2 Vario


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in