Isolatie Update

0
1

Op deze nieuwspagina berichten wij u over zaken, die het redactieteam gespot heeft. Uiteraard kunt u zelf ook zaken aankaarten door persberichten, nieuws, trends, opmerkelijke zaken aan ons te sturen. Ook worden nieuwsfeiten geplaatst op de Facebook pagina en het LinkedIn en Instagram account van isolatie4all. U kunt deze informatie richten aan redactie@isolatie4all.nl

AF/ArmaFlex EVO

• Euroklasse B/BL-s2,d0 voor meer brandveiligheid

• Uitstekende bescherming tegen condensatie en hoge energiebesparingen op lange termijn

• Antimicrobiële bescherming dankzij Microban® afwerking 

• Verlengde garantie tot 10 jaar

Armacell, de toonaangevende wereldwijde producent van flexibele isolatiematerialen voor technische installaties en fabrikant van technisch schuim, lanceert de nieuwe AF/ArmaFlex-generatie: AF/ArmaFlex Evo, die voldoet aan de brandklasse B/BL-s2,d0 en daarmee de brandveiligheid in gebouwen verhoogt. De nieuwe technologie helpt de zichtbaarheid -in geval van brand- te verbeteren en verlengt de beschikbare tijd om een gebouw te evacueren. 

We brengen 90 procent van onze tijd door in gebouwen en dit is waar 90 procent van de branden beginnen. In geval van brand verspreidt de rook zich snel door het gebouw, waardoor het zicht wordt beperkt en de toegang tot vlucht- en reddingsroutes kan worden geblokkeerd. AF/ArmaFlex Evo geeft 50 procent minder rook af dan traditionele flexibele elastomeer producten, waardoor personen in het gebouw meer tijd hebben om het gebouw te verlaten en reddingsteams een betere toegang krijgen.

Sinds de lancering in 1978 is AF/ArmaFlex continue doorontwikkeldt. De technische eigenschappen van het isolatiemateriaal  zijn voortdurend geoptimaliseerd door de waterdampdiffusieweerstand te verhogen en thermische geleiding te verlagen. Hoe beter een isolatiemateriaal beschermd is tegen vocht, hoe betrouwbaarder en energiezuiniger het is. Met zijn achtste generatie producten lanceert Armacell nu een nieuwe AF/ArmaFlex technologie die een uitstekende bescherming tegen condensatie en een hoge energie-efficiëntie combineert met een verhoogde brandveiligheid. “AF/ArmaFlex Evo biedt een belangrijk pluspunt in veiligheid: langdurige hoge vocht- en corrosiebescherming, optimale thermische isolatie-eigenschappen en verhoogde persoonlijke veiligheid in gebouwen. Bovendien zijn de producten uitgerust met Microban. Deze antimicrobiële additieven bieden proactieve bescherming tegen schadelijke bacteriën en schimmels”, legt Udo Müllers, Armacell Product Manager EMEA, uit. AF/ArmaFlex Evo voldoet aan de brandvereisten van het gewijzigde Nederlandse Bouwbesluit van juni 2020 (zie infobox).

Om een professionele toepassing van haar AF/ArmaFlex-producten te garanderen, biedt Armacell een partnerprogramma aan waarin getrainde ArmaFlex-installateurs door Armacell kunnen worden gecertificeerd om een uitgebreide garantie van maximaal 10 jaar op AF/ArmaFlex-producten te ontvangen: Het Garantplan.

Infobox (Bouwbesluit):

Het Bouwbesluit 2012 is in juni 2020 gewijzigd. In het nieuwe artikel 2.69a “Isolatie van elektrische kabels en leidingen” zijn eisen opgenomen met betrekking tot brand- en rookklasse. Volgens deze eisen moet in speciaal beschermde vluchtroutes worden voldaan aan rookklasse s1(L) en in andere ruimten aan rookklasse s2(L). 

De wijziging van artikel 2.70 bepaalt dat de bestaande vrijstelling voor brand- en rookklasse-eisen ook geldt voor het nieuwe artikel 2.69a (5 % van de oppervlakte van alle bouwdelen is vrijgesteld van de eis en maximaal 10 % van de totale oppervlakte van de bouwdelen van een (afzonderlijke) ruimte die niet door een beschermde vluchtroute loopt, is vrijgesteld met betrekking tot de rookklasse (s2).

Armacell biedt een reeks producten die voldoen aan het wettelijk voorgeschreven veiligheidsniveau, zoals ArmaFlex Ultima (BL-s1,d0; B-s2,d0) en de nieuwe AF/ArmaFlex Evo (B/BL-s2,d0). Afhankelijk van de functionele eisen van de bouwconstructie kunnen Armacell-producten worden gebruikt volgens de nieuwe wijzigingen in het Staatsblad 2020, 189. Een volledig overzicht van de productportefeuille van Armacell en de technische parameters is te vinden op: www.armacell.nl.

60 jaar Altisol Isolatie

Dit jaar bestaat Altisol Isolatie BV uit Honselersdijk 60 jaar. De huidige directeur, John de Vreugd, nam het Westlandse familiebedrijf over van zijn vader en ontwikkelde het van een regionaal tot een mondiaal bedrijf met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Ter ere van het 60-jarige bestaan heeft John zijn bedrijfshal verfraaid met een moswand van Metiez, dat in de vierde editie van vorig jaar aan bod kwam in de reeks ‘Kijkje over de schutting’. “Ik had geld gereserveerd voor een feestje, maar dat kan nu niet, dus heb ik besloten om iets te doen aan de sfeer in onze bedrijfshal. Met de nieuwe uitstraling hebben we zo een fijne werkplek gecreëerd.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in