Hoe isolatie warmte van zonnestralen tegengaat?

0
1

In opdracht van SPIE Nederland is EIB Insulation Contracting, een isolatiebedrijf gespecialiseerd in industriële isolatie voor (extreem) lage en hoge temperaturen, bezig met het isoleren van de leidingen van 15 roestvrijstalen tanks van VOPAK in de Botlek met een inhoud van 63.000 kubieke meter voor de opslag van Styreen en andere gevaarlijke chemicaliën. De nieuwe infrastructuur heeft het bedrijf volledig geïsoleerd zodat de producttemperatuur onder controle blijft en is ontworpen om enige emissies te voorkomen in het milieu. 

Nederlandse afdeling

Een project dat wordt uitgevoerd door de Nederlandse tak van het moederbedrijf  EIB Insulation Contracting in België dat meer dan 25 jaar bestaat en een van de snelst groeiende, middelgrote isolatiebedrijven in de Benelux is. “We zijn in Nederland vorig jaar november gestart”, vertelt directeur en mede eigenaar Mark van Oorschot.  We opereren zelfstandig van het moederbedrijf in België. “Het bedrijf is gevestigd in Vierpolders vlakbij Brielle en beschikt over een eigen pand met werkplaats. Al snel zijn we er in geslaagd om het VCA-P certificaat te behalen. Een voorwaarde om op plants te mogen werken. We richten ons met EIB Insulation Contracting Nederland op het isoleren van lage temperaturen (industriële koelinstallaties), hoge temperaturen (reactoren en opslagtanks), akoestiek (machinekamer) en persoonlijke bescherming (stoomleidingen). Voor opslagtanks bieden we een totaalpakket op maat voor: steigerbouw, schilderwerken en thermische isolatiewerken. De reden om een filiaal in Nederland te openen is om van hieruit verdere groei te realiseren en klantgerichter te kunnen werken met kortere communicatielijnen. We streven voor elke klant naar een perfecte service met de hoogste kwaliteit. Tegelijk investeren we sterk in onze medewerkers en ons machinepark en zorgen we voor een veilige en aangename werkomgeving”, aldus Van Oorschot

Project Vopak

Sinds de start in november heeft EIB Insulation Contracting al verschillende grote projecten uitgevoerd o.a. voor VOPAK in Vlissingen waar het nedrijf koude leidingen moest isoleren met foamglas en Armacell. “Momenteel zijn we bezig met het isoleren van leidingen van opslagtanks van VOPAK. Isolatie die uitsluitend als doel heeft om warmte door zonnestraling tegen te gaan. De put is ontworpen voor Styreen conform de eisen uit de CEFIC. Styreen polymeriseert bij hoge temperaturen (auto polymerisatie). Met de isolatie willen we opwarming door zonnestraling minimaliseren. Dit doen we door o.a. door isolatie, maar ook door o.a. 24/7 circulatie van de styreen gevulde leidingen. Het product wordt atmosferisch opgeslagen. 

Een opdracht die we uitvoeren voor SPIE Nederland die alle leidingen heeft aangelegd om de producten te kunnen verpompen. Alle leidingen, en dat waren een flink aantal kilometers, hebben we van te voren ingemeten. Dat doen we nog op de ouderwetse manier met meetlinten, waarbij we wel gebruik maken van een eigen ontwikkelde methode die we toepassen in meerdere projecten. Het is een flinke klus waar we in februari mee zijn begonnen en momenteel in de afrondende fase zit. Het project moet in week 47 opgeleverd moet worden. Na oplevering vindt er altijd nog een kwaliteitscheck plaats door o.a. een thermografische camera. We zijn daar met een ploeg van gemiddeld 25 man aan het werk wat deels vast personeel is en deels uitzendkrachten. 

Het isolatiemateriaal wat we hebben toegepast is steenwol van Rockwool dat afgewerkt is met aluminium beplating die deels in onze eigen werkplaats zijn vervaardigd. Hierin worden we ondersteund door ons moederbedrijf in België die werkplaats heeft met 8 man personeel met hoogwaardige prefabricatie in aluminium, RVS of staalplaat. Alle toegepaste materialen waren voorgeschreven in het bestek. Daar hadden we verder geen invloed op. Maar dit is niet bij elk project zo. 

Als EIB Insulation Contracting hebben we genoeg kennis in huis om klanten te kunnen adviseren over de verschillende isolatiemogelijkheden voor specifieke projecten zoals o.a. warmteverliesberekeningen, terugverdientijd van de investering, keuze van isolatiesysteem enz. Kortom, zoekt u een partner met meer dan 25 jaar ervaring in verschillende industrieën met korte lijnen en klanten centraal staan, neem dan contact met me op: mvanoorschot@eib-insulation.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in