De Blog van Dyan Schuffelen

0
1

Werkzaam bij SIG Technische Isolatiespecialist als Category Manager Technische Isolati

Hoe ben je in de isolatiebranche terecht gekomen?

Voorheen werkte ik als accountmanager binnen de DHZ branche. Bij de switch naar een nieuw baan ben ik van verkoop naar category management gegaan, binnen dezelfde branche. In die nieuwe rol was ik o.a. verantwoordelijk voor bouwisolatie. Toen ik wederom van baan wisselde en bij SIG terecht kwam, werd ik volledig verantwoordelijk voor technische isolatie. 

Ben je in dit vak een vrouw in een mannenwereld en, zo ja, hoe is dat?

Absoluut, zeker binnen de technische isolatie. Zowel vrouwelijke collega’s als vrouwen in andere rollen binnen deze branche zijn dun gezaaid. Maar ik ben niet anders gewend, gezien mijn achtergrond in containerscheepvaart en DHZ. Werken in een mannenwereld vind ik prettig, maar tegelijkertijd sta ik er niet dagelijks bij stil omdat ik al jaren niet anders doe.

“Zorg voor een goede basis en informeer jezelf continue.”

Wat zijn jouw huidige taken?

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het assortiment technische isolatie in de breedste zin van het woord. Ik heb contact met leveranciers, over marktontwikkelingen, de ontwikkeling van ons bedrijf maar ook over innovaties en nieuwe producten. Daarnaast spreek ik intern veel collega’s van sales en inkoop om continue af te stemmen waar behoefte aan is en of alles goed loopt.

Wat vind je het mooie aan jouw vak?

De diversiteit van de taken en het feit dat ik contact heb met veel verschillende mensen, zowel intern als extern.

Welke ambities heb je voor de toekomst?

Op dit moment vinden er veel positieve veranderingen plaats binnen SIG. Ik hoop ervoor te kunnen zorgen, samen met mijn andere collega’s binnen technische isolatie, dat we onze solide basis verder kunnen verstevigen en uitbouwen richting de toekomst.

Heb je nog tips voor mensen die in de isolatie willen werken?

Zorg voor een goede basis. Haal informatie op bij fabrikanten, klanten of collega’s (afhankelijk van je rol) maar verdiep je in de structuur van de markt, de segmenten (industrie en HVAC in het geval van SIG) en de producten. Hier heb je je verder loopbaan in de isolatie veel plezier van.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in