5 Vragen aan….Ferry Visser

0
2

Isoleren doe je samen. Isoleerder, opdrachtgever én toeleverancier. De één kan logischerwijs niet zonder de ander. In deze editie van isolatie4all stellen we vijf vragen over het nieuwe platform PEIBI-CONNECT aan Ferry Visser, Community Manager PEIBI-CONNECT dat onderdeel uitmaakt van WorldClassMaintenance (WMC).

1. Waar staat PEIBI-CONNECT voor en hoe draagt het bij aan energiebeheer en structurele integriteit van installaties?

“PEIBI is een acroniem dat staat voor Platform Effectief Isolatie Beheer in de Industrie. CONNECT staat voor de verbinding die wij leggen tussen Isolatiebeheer van leiding- en drukvaten systemen ten behoeve van enerzijds de bestrijding van Corrosie onder Isolatie en anderzijds de reductie van energieverlies. CONNECT staat daarnaast ook voor de Community waarin de industrie met elkaar de verbinding aangaat, praktijkervaringen deelt en kennis op genoemd gebied ontwikkeld.”

2. Welke rol speelt de Stichting World Class Maintenance in de PEIBI-CONNECT Community?

“De PEIBI-CONNECT Community en het bijbehorende online platform wordt gedragen door de industrie en is er voor de industrie. Het is het vervolg op de roadmap die door Stichting WorldClassMaintenance (WCM) in 2018 geïnitieerd is en gevormd wordt door een serie van opeenvolgende door de Rijksoverheid gesubsidieerde open-innovatie projecten gericht op betere beheersing van Corrosie onder Isolatie in de industrie.

WCM faciliteert middels de beschikbaarstelling van een online Community platform, reeds ontwikkelde tooling waaronder een online assessment met geanonimiseerde benchmark functionaliteit en toegang tot experts.”

3. Wat zijn de belangrijkste voordelen van het deelnemen in de PEIBI-CONNECT Community?

“Proactief CUI-beheer: vroegtijdige detectie en beperking van corrosie. Verbeterde veiligheid: geminimaliseerd risico op ongevallen en defecten als gevolg van verborgen corrosie, waardoor een veiligere werkomgeving wordt gegarandeerd. Verhoogde efficiëntie: geoptimaliseerde isolatie leidt tot minder warmteverlies, lager energieverbruik en verbeterde operationele efficiëntie. Verder kostenbesparingen en duurzaamheid. Deelname aan het platform geeft ruime mogelijkheden om ervaringen met anderen uit de industrie te delen, ook in internationaal verband.”

4. Wat zijn de verschillende soorten lidmaatschap binnen PEIBI-CONNECT en wat zijn hun respectievelijke rollen en verantwoordelijkheden?

“Lidmaatschap van de PEIBI-CONNECT Community biedt veel voordelen maar is niet vrijblijvend. Er wordt van alle leden een actieve betrokkenheid, aanwezigheid op het online Community platform en ambassadeurschap verwacht. Asset owners die deelnemen zijn tegelijk ook stuurgroepleden, nemen deel aan de maandelijkse online overleggen en de live kwartaalbijeenkomsten, maken waar mogelijk gebruik van de ontwikkelde en gevalideerde best practice tooling en voeren jaarlijks het on-line assessment uit.

5. Hoe ziet de agenda van PEIBI-CONNECT er de komende tijd uit?

“We zijn nog steeds bezig met het ‘oogsten’ van de commitments om mee te gaan doen. De komende maanden zullen de eerste stuurgroep vergadering plaatsvinden en wordt het online platform met al een aantal discussie topics ‘live’ gezet en krijgen de leden hun toegangscode. Tijdens de stuurgroep vergadering wordt de agenda voor het komende jaar bepaald bestaande uit in ieder geval vier open kwartaalbijeenkomsten.”

Meer weten over de verschillende lidmaatschappen van
PEIBI-CONNECT: neem contact op met Ferry Visser
fv@worldclassmaintenance.com /061928 8256

Tekst: Loet van Bergen Fotografie: Ferry Visser

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in