Kennis delen en opdoen – Laat je inspireren

0
2

Net als andere jaren zijn er dit jaar meerdere lezingen. We zoomen hier in op de lezing, welke gaat over Energielabels, CSRD en Isolatie: updates en praktijkvoorbeelden dat interessant is voor de isolatiebedrijven.

Woensdag 16 oktober 2024

Tijd: 11.00 -12.30 uur op Podium Industrie Aanmelden voor de lezingen kan via de website van www.industrialheatandpower.nl

1. Het aankomende energielabelsysteem gaat energiezuinigheid inzichtelijk maken.

Door: Edward van Engelenhoven, Technical Project Manager Industry & OEM, Saint-Gobain Is

De verwachting is dat voor industriële isolatiesystemen ook een energielabelsysteem – zoals we dat kennen van auto s en elektrische apparaten gaat gelden. Dit energielabelsysteem gaat inzichtelijk maken welke installatie energiezuinig is (en dus minder CO uitstoot) en welke niet. Maar hoe doe je dat? En hoe vergelijk je een leiding met een tank? Welke installatie is ecologisch optimaal geïsoleerd en welke nog lang niet? Tijdens deze presentatie leggen we aan de hand van theorie en een praktijkvoorbeeld uit wat dit voor de industrie gaat betekenen.

  • Hoe weet je nu welke installatie energiezuinig is (en dus minder CO2 uitstoot) en welke niet?
  • Hoe vergelijk je een leiding met een tank?
  • Welke installatie is ecologisch optimaal geïsoleerd en welke nog lang niet?

2. Update ISSO64 Kwaliteitseisen isoleren voor de Utiliteitsbouw.

Door: Pascal van den Heuvel, Technical Engineer, Rockwool

Op de ISSO 64 is een update geschreven waarbij de handleiding wordt vereenvoudigd. ISSO 64 is een additioneel element binnen de bestaande isolatierichtlijnen. De CINI-richtlijn is al vele jaren bekend, maar heeft een sterk industrieel karakter. ISSO 64 sluit beter aan bij de utiliteitstoepassingen.

  • Wat heb ik aan de vereenvoudigde handleiding?
  • Wat is het draagvlak van de ISSO 64?

3. Wat is de CSRD-richtlijn en hoe bereid de technische isolatie sector zich hierop voor?

Door: Chantal de Groot, Consultative Accountmanager ESG, Sdu

Wat is de invloed van uw bedrijf op de wereld? Die vraag moeten veel organisaties vanaf 2024 beantwoorden in een verplichte duurzaamheidsrapportage. Met de totstandkoming van de EU-Richtlijn Corporate Sustainability Reporting (CSRD). De CSRD is een wet die ons bedrijfsleven versneld meeneemt op reis een transitie waarin duurzaamheid en winst spelers van gelijke noemer moeten gaan worden. Voordat we daar zijn, gaat er nog een hoop moeten gebeuren en veranderen. In eerste instantie is men logischerwijs nu vooral gefocust op het voldoen aan deze nieuwe wet die omvangrijk en ook redelijk complex is, bijvoorbeeld alleen al door de hoeveelheid data die verzameld moet gaan worden. Ik help organisaties daarin verder op weg met het uitstippelen van hun route naar CSRD compliancy en ook de weg te vinden naar duurzame bedrijfsvoering.

  • Wat houdt CSRD in en wat gebeurt er met het verslag?
  • Op wie is de CSRD wanneer van toepassing?
  • En kleine, niet-beursgenoteerde bedrijven?
  • Hoe kan ik mij voorbereiden en waar begin ik?

4. Praktijkvoorbeelden energiebesparing.

Praktijkvoorbeelden tonen hoe een plan van aanpak eruitziet van het isoleren van applicaties, hiermee worden de financiële voordelen in kaart gebracht. Er wordt aandacht besteedt aan gebieden met een energiebesparingspotentieel met als doel een snelle terugverdientijd/energiebesparing door doeltreffende isolatiemaatregelingen.

  • Waar is isoleren goed voor?
  • Wat is de terugverdientijd?
  • Wat zijn de financiële voordelen?

PREFAB

Voor isolatieondernemingen kan het interessant zijn om een kijkje te nemen in de PREFAB hallen waar verschillende bedrijven hun PREFAB oplossingen laten zien zoals op de stand van Van Walraven B.V. Hal- en standnummer: 1.E045 die geïsoleerde leidingsystemen aanbiedt die niet alleen helpen de installatietijd van uw werk te verbeteren, maar ook uw klanten helpen om op de lange termijn geld en energie te besparen.

Want PREFAB wordt een belangrijk aspect in de isolatiebranche. Prefab en modulaire bouwmethoden, gecombineerd met innovatieve isolatiematerialen, zullen naar verwachting een sleutelrol spelen in het voldoen aan de strengere energie-efficiëntie-eisen en duurzaamheidsdoelen in Europa en daarbuiten. Lees in dit magazine het artikel in gesprek met de FESI-voorzitter Thomas Peter Wilk. Hij denkt dat prefab leidt tot efficiëntere bouwprocessen, minder bouwafval en betere isolatiekwaliteit. Interessant is ook het artikel in het magazine over Isolatieopmaat.nl over prefab isolatiemateriaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in